Sikring af dine Døre

Du bør sikre dig, at alle yderdøre er i god og solid stand. Dvs. at de ikke uden videre kan brydes op. Alle yderdøre bør være forsynet med gode og sikre låse. Hvis f.eks. kælderdøren eller bagdøren er dårligere sikret end hoveddøren, finder tyven hurtigt ud af det.

Solide døre og karme
Yderdøre omfatter både hoveddøre, terrassedøre, havedøre og køkkendøre. En god yderdør er solid og slutter tæt til karmen. Mindre solide døre som f.eks. fyldningsdøre kan forstærkes med en metal- eller krydsfinérplade på dørens inderside.

Sikkerhedsslutblik:
Det er en god idé at montere et sikkerhedsslutblik på karmens inderside for at forstærke låseriglens/fallens indgreb. Et sikkerhedsslutblik modvirker, at karmen flækker, hvis døren brydes op. Sikkerhedsslutblikket skal fastgøres med skråtstillede skruer ind i karmen. Det bedste resultat fåes ved at forbore inden skruerne skrues i.
  Forstærkning af karm:
Du kan forstærke svage karme med en lille jern-plade, som bukkes i karmtræets profil.   
Vippekantrigel:
Tofløjede døre bør forsynes med vippekantrigel for at forhindre, at tyven kan trykke døren ind. Riglerne skal monteres både ved over- og underkanten. Det kan nogle steder være nødvendigt at forstærke de steder, hvor kantriglerne har indgreb, og hvor de fastgøres.
  Nokker:
På døre med udvendige hængsler kan man montere nokker i hængselsiden, én ved hvert hængsel. På den måde kan man undgå indbrud, hvor hængslerne saves over, så døren kan åbnes i hængselsiden.
  Profiljern:
Du kan også forstærke dør og karm med et profil-jern. Se på tegningen hvordan profiljernet skal monteres. 
  Svinghagerigellås:
Du kan sikre hæve/skydedøre med en svinghagerigellås med indvendig aflåsning. 

Gode råd mod borende indbrudstyve
Indbrudstyve, der bruger en boremaskine, går efter et-grebsbetjente døre og vinduer, hvor de lirker grebet op via et hul, der bores lige under grebet. Det kan dog relativt nemt vanskeliggøres ved, at man anvender en eller flere af følgende sikringsforanstaltninger:

  Lad låsesmeden montere et aflåseligt greb på den indvendige side af døren – eller vinduet.
Monter en metalplade (boresikring), der dækker arealet omkring grebet, på dørens indvendige side.
Monter hasper med børnesikring på vinduerne.

Døre i udhuse

 

  Hængelås:
Døre i udhuse bør sikres med gode låse. Hvis du bruger en hængelås, skal den være solid. Beslagene til hængelåsen skal fastgøres med gennemgående bolte eller kraftige skruer, der ikke kan fjernes udefra som f.eks. envejsskruer. Du kan også bruge særlige hængelåsbeslag – f.eks. et beslag, hvor hængelåsbøjlen er sikret i beslaget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: