Tyven benytter ofte vinduet til at komme ind

Vinduer er en af tyvens mest benyttede adgangsveje. Selv ruden er svær at sikre, medmindre du bestiller nye vinduer med specielt glas. Men du bør sikre dig at dine vinduer er i god og solid stand. Dvs. at de ikke uden videre kan brydes op.

Du bør sørge for, at alle dine vinduer har solide hasper og helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer.

Ligesom på døre kan du på vinduer med udvendige hængsler montere nokker i hængselsiden (én ved hvert hængsel).

Glaslister
Indbrudstyve kan ikke lide støj. Derfor afmonterer tyven ofte glaslisterne på et mindre vindue på bagsiden af huset. Når glaslisten er væk, er det let at tage ruden ud. Dette kan du forhindre ved at lime ruden fast med silikone langs de lodrette sider og det vandrette overstykke. Du bør undlade at bruge en forsegling i bunden, da det forhindrer, at konstruktionen kan drænes for vand og fugt mod det fri. Tal evt. med din glarmester inden du påbegynder arbejdet.

Ruder af polycarbonat
Ruder af polycarbonat kan også bruges som forstærkning i f.eks. kældervinduer. Hvis ruderne er monteret korrekt, kan de modstå selv kraftige slag uden at blive knust som almindeligt glas. Lad en fagmand montere dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: