Foscam FI9800P P2P IP-kamera

Foscams kameraer er populære hos kunderne på grund af deres lave priser. På trods af en historie at producere billige kameraer af tvivlsom kvalitet, har Foscam de senest år strammet gevaldigt op og leverer nu kameraer af høj kvalitet.

AlarmDanmark.dk har testet Foscam FI9800P.
fi9800p

Egenskaber
Foscam FI9800P er et kompakt (kun ca. 6,5 cm i omkreds) udendørs 1 megapixel netværks kamera med nattesyn, indbygget trådløs kommunikation, og lydindgang (mikrofon medfølger ikke). De fleste vandtætte udendørs kameraer på markedet ikke har WiFi indbygget, så dette kamera  er særligt velegnet til installationer, hvor et ethernet kabel (RJ-45) ville være problematisk at få tilkoblet.

En anden god funktion er det mekaniske IR-cut filter. Brug af  IR-cut filter i løbet af dagen resulterer i en bedre farvegengivelse og billede klarhed. Mange billige kameraer med nattesyn ikke har en IR-cut filter, og dette resulterer i uskarpe billeder med dårlig farvegengivelse i dagslys.

Kvalitet
På grund af sin metal konstruktion, føles kameraet meget solidt. Monteringsbeslaget er stærkt og let at justere ved hjælp af de små umbraco skruer (umbraco nøgle medfølger i pakken). FI9800P er et holdbart kamera og er uden tvivl velegnet til udendørs installation, hvor det vil blive udsat for vind, og vejr.

Opsætning i din webbrowser
Ligesom andre Foscam kameraer, bruger kameraet port 88 til sin HTTP kommunikation. Heldigvis bruger kameraet DHCP til automatisk at hente en IP-adresse fra din router, så alt hvad du behøver at gøre er at slutte kameraet til dit netværk og bruge Foscams opsætningsværktøj til at lokalisere kameraet.

Når du første gang opretter forbindelse til kameraet ved hjælp af en webbrowser, vil du blive bedt om at downloade og installere et plugin, der kræves til at konfigurere kameraets indstillinger.

At installere dette plugin kan godt være lidt af en udfordring da plugins er blokkerede i mange webbrowsere. På en Mac kan du i øjeblikket gøre dette ved hjælp Safari, og på en windows maskine kan man bruge Firefox. Det kan sagtens lade sig gøre, men kan til tider drille lidt.

Opsæt kameraet ved hjælp af P2P – det er NEMT
På FI9800P kameraet finder du en QR kode som du kan skanne med din mobil telefon.
OBS: du vil blive bedt om at oprette en konto hos Foscam, hvilket man nemt kan gøre gennem App’en på telefonen.

qr-code-scan

Herefter kan du tilføje kameraet til din telefon ved nogle meget simple trin – se denne artikel hvor der bl.a. er en kort video der viser hvor nemt det faktisk er.

Billedkvalitet
Trods den beskedne sensor opløsning, er billedkvaliteten imponerende for kamera i den prisklasse. Optisk kvalitet er ofte langt vigtigere end kun antal pixels, og FI9800P er en godt bevis på dette. Kameraet leverer billeder med en god farvebalance og skarphed, med op til 23 fps. Der er meget lidt forvrængning og lige linjer blive vist præcist. Kameraets web-grænseflade giver desuden et udvalg af opsætningsmuligheder som lysstyrke, kontrast og skarphed til yderligere at indstille billedkvaliteten i kameraet alt efter placering, sollys osv.

FI9800P-example
FI9800P Eksempel billede (Klik for stort billede)

Det indbyggede infrarøde lys gør et godt stykke arbejde om natten, belysning scenen tilstrækkeligt. Nattesyn er angivet til 20 meter, og kameraet opnår dette i midten af ​​billedet hvor lyset er stærkest, men kanterne af billedet er ikke lige så godt oplyst af den indbyggede infrarøde belysning. Men hvis der er noget omgivende lys hvor kameraet er placeret (fx fra vejbelysning eller sikkerhed belysning), dette vil hjælpe meget med billedkvaliteten om natten.

FI9800P-night
FI9800P Eksempel Nat Billede (Klik for stort billede)

Konklusion
Dette er en nyttig lille kamera med mange gode features, og som meget nemt kan være en effektiv del af et videoovervågningssystem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: